вторник, 17 марта 2015 г.

Як наше бидло продає російські товари під виглядом американських. На прикладі Redmond.

Нещодавно наштовхнувся на доволі показовий приклад бидла. Вже усі звикли вважати, що у Львові мешкають переважно бандерівці, ненавидять усе російське і з ним пов'язане. Від початку російської агресії так стало й насправді, не лише на Західній Україні, російське, принаймі, викликає один негатив. Це цілком логічно і переконаний, що правильно.
 
Мене не на жарт замутив той факт, що в умовах війни з путлерівцями, бойкоту російських товарів, дехто продовжує активно заробляти, продаючи саме російське, тим самим підтримуючи матеріальну базу загарбника. Конкретний приклад: мережа супермаркетів "Фокстрот", в якій активно просувається продукція торгової марки "Redmond".  І керівництво магазинів, і продавці, і консультанти від виробника чудово знають, що "Редмонд" насправді російська компанія, виробничі потужності якої знаходяться у Китаї. Причому інформація щодо того, що продукція ТМ "Redmond" виготовляється у Китаї на підприємствах російських власників цього бренду викликає досить великі сумніви. З огляду на якість самої продукції з великою ймовірністю припускаю, що техніку цю роблять китайські підприємства, ще й такі, завдяки яким "китайське" і "одноразове" стали синонімами. Але про це пізніше, головне інше. Залякуючи співробітників звільненням, керівництво "Фокстроту" заборонило озвучувати цю інформацію. Воно й не дивно, адже якщо потенційний покупець дізнається правду, то навряд чи придбає такий товар, навіть якщо останній коштує дешевше якісніших аналогів. В результаті у "Фокстротах" завжди озвучується, що "Редмонд" — це американський бренд.

Розтащую всі крапки над "і" з приводу Редмондовської прописки. Заходимо на офіційну сторінку Федеральної служби з інтелектуальної власності, патентів і товарних знаків Російської Федерації, знаходимо зареєстровану торгову марку "Redmond", а також її власника — ТОВ "Технопоіск" з пропискою у Санкт-Петербурзі.

ТМ "Redmond" належить ТОВ "Технопоіск", Росія
ТМ "Redmond" належить ТОВ "Технопоіск", Росія
І все стає зрозуміло і прозоро щодо власників "Редмонда". Цікавився також і якістю продукції, результат не дуже здивував (про Китай на той момент вже знав): чималу кількість техніки повертають у місця продажу з причини несправностей. В Інтернеті знайшов статтю, у якій досить чітко описано, за якою схемою виготовляють продукцію "Redmond". Виявляється, що кмітливі російські ділки закуповують гуртом цю техніку на звичайній китайській барахолці (у великій кількості купується за безцінь), наносять на неї свій торговий знак — і вуаля: отримують продукцію американської компанії! Не стану копіювати зміст статті, при бажанні можете переглянути схему та подібні китайські барахолки за посиланням — http://katrinn.livejournal.com/172093.html

Рухаємось далі. Знайшов у мережі сайт компанії Редмонд та за допомогою сервісу "Who is" перевірив, кому він формально належить. Зареєстрований сайт на Redmond Industrial Group в особі Тобіаса Вільямса. Усі заповнені поля вказують на  місцезнаходження у США. Проте існує наступний нюанс: усі контактні номери телефонів (окрім самого реєстратора доменів) чомусь починаються з коду "+7" — телефонного коду Росії. Мабуть, не розщедрились парубки на американський номер.

телефонні контакти "Redmod" починаються з коду Росії
телефонні контакти "Redmod" починаються з коду Росії
 Із величезним сумом не можу не зауважити, що у мому розумінні (багато хто зі мною погодиться) це дуже показовий приклад бидла. Вголос викрикають, які вони патріоти, як ненавидять москалів та кацапів, та коли справа стосується грошей, начхати їм на Україну, начхати, що вони заробляють Путлеру на кулі проти наших солдатів,— своя сорочке ближче до тіла, як це кажеться. А покупцям впарюють, что це американські товари.

Комментариев нет:

Отправить комментарий